Nejlevnější cestovní pojištění do zahraničí - výhody a nevýhody

04.06.2022 20:37

Nejlevnější cestovní pojištění do zahraničí - následky v případě události

Nejlevnější cestovní pojištění do zahraničí je často vyhledáváno, ale má svá značná rizika. Níže vás seznámíme se základními výhodami a nevýhodami nejlevnějšího cestovního pojištění a začneme výhodami, kterých je o poznání méně.

Výhody nejlevnějšího cestovního pojištění

  • ušetříte a to třeba až o několik set procent oproti vyšší variantě pojistného
  • získáte aspoň nějaké pojistné limity, minimálně pro újmu na zdraví (nemoc či úraz)
  • lepší mít minimální pojistné, než žádné a následky hradit z vlastní kapsy
 

Nevýhody nejlevnějšího cestovního pojištění

  • to nejlevnější pojištění má vždy nízké limity plnění či jiné omezení, oproti vyšším variantám - například: neomezené plnění vůči 500 000 Kč (což v případě úrazu ve většině situacích nestačí)
  • nejlevnější varianta neobsahuje komplexní pojištění - například: pojištění odpovědnosti, pojištění zavazadel, trvalé následky, smrt úrazem
  • zpravidla máte k dispozici pouze omezené asistenční služby
  • v případě nízkých limitů, které nepokryjí pojistnou událost musíte rozdíl uhradit z vlastní kapsy
 

Spočítejte a sjednejte si to nejlepší cestovní pojištění - kalkulačka

 

Nejlevnější cestovní pojištění - pojistná událost plnění

Platí zde pravidlo: "co si zaptíte, to máte". Pokud si tedy sjednáte o několik desítek či stovek korun levnější cestovní pojištění, můžete na to později, v případě události, draze zaplatit. Nejhorší varianta je, samozřejmě, nějaká zdravotní komplikace či to, kdy někomu způsobíte škodu na majetku nebo zdraví (nejhůře s trvalými následky). 

Varianta nejlevnějšího cestovního pojištění se velmi nevyplatí, cestujete-li do zahraničí mimo EU a především do severní ameriky (USA a Kanady), kde jsou jedny z nejvyšších poplatků za zdravotní služby a nízké limity v žádném případě nemusí stačit. Jenom náklady spojené se zásahem vrtulníku šplhají k milionovým částkám.

Nízké limity a tedy levné cestovní pojištění může svého pojistníka připravit o poslední úspory a zadlužit jej na dlouhá léta, v případě, že se mu stane něco, co je velmi nákladné a sjednané pojištění jej nepokryje, jelikož je třeba plnění nadlimitní či jej vůbec nemá sjednáno (příkladem: pojištění trvalých následků úrazu, pojištění odpovědnosti za škodu na majetku a zdraví).

Nedoporučujeme vám tedy sjednávat si příliš levné a málo komplexní cestovní pojištění při cestách do zahraničí a raději oželet něco zbytného (jeden oběd v restauraci, pivo, či malý výlet). Rozdíly mezi drahou variantou a nejlevnější mohou být i několik set procent, ale v celkové sumě se běžně jedná o destíky až stovky korun maximálně.

Zpět

Podporujeme

 Podporujeme Dobrého anděla 

Pojišťovny

Allianz pojišťovna
Česká podnikatelská pojišťovna
ČSOB pojišťovna
Direct pojišťovna
ERV pojišťovna
Generální Česká pojišťovna
Hasičská vzájemná pojišťovna
Inter Partner Assistance
Kooperativa pojišťovna
Maxima pojišťovna
MetLife
NN Životní pojišťovna
Pillow pojišťovna
Pojišťovna VZP
Slavia pojišťovna
Union pojišťovna
UNIQA pojišťovna

Nabízíme:

  • slevy 10-83 % na nové pojištění
  • možnost okamžitého sjednání
  • platnost pojištění ihned
  • garance kvalitních poskytovatelů
  • jen nejlepší nabídky pojišťoven

Platební metody

  • Bankovní převod
  • Platba kartou online
Platba pojištění online kartou Maestro Platba pojištění online kartou Visa electron Platba pojištění online kartou Visa Platba pojištění online kartou MasterCard

© 2011-2023 Všechna práva vyhrazena. Pojistit.eu - srovnání pojištění majetku, vozidel a cestovního pojištění online. Vždy si přečtěte (aktuální) úplné podmínky daného produktu/služby u poskytovatele. Podmínky stránek.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode