Cestovní pojištění pro těhotné

04.02.2023 22:27

Cestovní pojištění pro těhotné

Cestování v období těhotenství je u českých pojišťoven pojistelné, ale za určitých podmínek. Jakých? To si řekneme v následujícím textu.

Těhotné pojištěny s omezením

Pojišťovny hradí pojistné plnění u těhotných v zahraničí pouze do určitého týdne těhotenství (vizte tabulka přehledu). Jeli-to nad stanovené období, automaticky platí výluka z pojištění.
 
 
Pojišťovna Do jakého týdne těhotenství pojišťovna hradí
ČSOB pojišťovna 24. týden
Generali pojišťovna 24. týden
AIG pojišťovna 26. týden
Allianz pojišťovna 26. týden
AXA Assistance 26. týden
Česká pojišťovna 26. týden
Uniqa pojišťovna 26. týden
Wüstenrot pojišťovna 26. týden
ERV Evropská pojišťovna do 2 měsíců před (předpokládaným) termínem porodu
Mapfre pojišťovna nelze sjednat
ERGO pojišťovna potřebný souhlas lékaře
Union pojišťovna potřebný souhlas lékaře
Pojišťovna VZP potřebný souhlas lékaře

 

Pojišťovny ve svých podmínkách uvádí, že "pojistnou událostí není těhotenství ani případné ošetření s ním související". To platí pro všechny případy, které jsou nad stanovené termíny. Pokud je tedy klientka vymezeným týdnem těhotenství, již jsou tyto zdravotní komplikace ve výlukách z pojištění a není je možné z pojistky hradit a proplácet.

Obvykle pojišťovny poskytují těhotným ženám plnění v zahraničí 24., resp. 26. týdne těhotenství. Nejdelší období ochrany poskytuje ERV Evropská pojišťovna a to až do 7. měsíce těhotenství a hodí se tak pro cestovatelky v pokročilém stádiu.

Tři pojišťovny požadují potřebný souhlas ošetřujícího lékaře, který potvrdí (vystaví potvrzení) zdravotní stav, jenž nebrání k vycestování do zahraničí. Toto potvrzení se dokládá zpětně, až pokud nastanou nějaké komplikace a vy budete chtít uplatnit pojištění.

Pozor na cestování s rizikovým těhotenstvím, které u pojišťoven spadá do nepojistitelných a je tak z cestovního pojištění vyloučeno!

 

Nespoléhejte se na Evropský zdravotní průkaz

Nedoporučujeme se spoléhat na Evropský průkaz zdravotního pojištění (tzv. EHIC), který v zahraničí velice často nepokrývá veškeré činnosti a úkony, na které jsou české rodičky zvyklé. Chceteli stejnou péči, jako v ČR, sjednejte si cestovní pojištění.
 

Na cestovním pojištění v těhotenství nešetřete

Dejte si pozor na dostatečné limity krytí, pokud cestujete v době těhotenství. Sjednejte si kvalitní pojištění s vysokými limity nebo bez limitů (neomezeně). Vybírejte si z vyšších variant pojištění a příliš nešetřete těch několik korun navíc - nemusí se to vyplatit.

Zpět

Podporujeme

 Podporujeme Dobrého anděla 

Pojišťovny

Allianz pojišťovna
Česká podnikatelská pojišťovna
ČSOB pojišťovna
Direct pojišťovna
ERV pojišťovna
Generální Česká pojišťovna
Hasičská vzájemná pojišťovna
Inter Partner Assistance
Kooperativa pojišťovna
Maxima pojišťovna
MetLife
NN Životní pojišťovna
Pillow pojišťovna
Pojišťovna VZP
Slavia pojišťovna
Union pojišťovna
UNIQA pojišťovna

Nabízíme:

  • slevy 10-83 % na nové pojištění
  • možnost okamžitého sjednání
  • platnost pojištění ihned
  • garance kvalitních poskytovatelů
  • jen nejlepší nabídky pojišťoven

Platební metody

  • Bankovní převod
  • Platba kartou online
Platba pojištění online kartou Maestro Platba pojištění online kartou Visa electron Platba pojištění online kartou Visa Platba pojištění online kartou MasterCard

© 2011-2023 Všechna práva vyhrazena. Pojistit.eu - srovnání pojištění majetku, vozidel a cestovního pojištění online. Vždy si přečtěte (aktuální) úplné podmínky daného produktu/služby u poskytovatele. Podmínky stránek.

Vytvořte si web zdarma!Webnode